Szerző
Bulyovszky Gyula

Bulyovszky Gyula

ügyvéd és hírlapíró, a márciusi ifjak egyike

1826. április 5. — 1883. április 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 345 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 23.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Bulyovszky Gyula

Hetényi Josepha sirjára

Tavasz
Hajnal
Sugár
A menny
Legszebb tündér leányai,
Testvérid voltak o neked! -
Az uj tavasz zord térre száll,
Éjjelt
Derit
Hajnal-Sugár:
Te is
Küzdél,
S lelked
Nyomán
Virult
Dicsőbb
Szellem
Virány.
És őket
Te elhagyád,
Ifju diszedben.
Mély bánatában
Gyöngyöt sir a hajnal
Köny van a tavasz emlényszemében
Testvéreid utánnad költözendnek,
S felejtve o hölgy! nem leendsz soha,
Hajnal, tavasz sugar, meg fognak látogatni,
S uj bájaikban meghozzák álmaid!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!