Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 656 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 12.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Benedek Elek

A játékos tót

Tramta, tramta, gyerekek,
Itt a réz síp, vegyetek,
Van itt játék mindenféle,
Bicska, melynek nincsen éle;
Kocsi, szekér, négy karikás,
Nézzétek meg, egy sem hibás.
Puska is van, ne félj tőle,
Nem kell szaladni előle,
Olyan puska, ez a puska,
Jobbat nem hoz a Jézuska.
Pojáca kell? Van nekem,
Tele vagyon a zsebem
Van pénzetek? Fizessetek,
Olcsón adom, siessetek.
A sípomnak nincsen párja,
Hat faluba, hat határba.
Megér akár száz forintot,
Hogyha én belefúvintok.
Valamennyit én csináltam,
Míg az országot bejártam,
Csinálok még többet is,
Hogyha kell, még ezret is!
Tramta, tramta gyermekek,
Most már Isten veletek!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!