Szerző

Taksonyi József

költő és tanár

1867. május 26. — 1907. augusztus 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 297 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Taksonyi József

Temetés lesz

Temetés lesz, komor, gyászos;
A koporsó vadvirágos.
A koporsó szivem; benne
Halott szivem nagy szerelme.

— Jöjjetek el minél többen!
Sírjatok is majd fölöttem,
Az, akit most eltemettek:
Meghordozta a keresztet.

— Kik halálom okoztátok,
Jöjjetek el, szép leányok!
Könnyebb lesz tán a szivemnek,
Hogyha ti is megkönnyeztek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!