Szerző

Taksonyi József

költő és tanár

1867. május 26. — 1907. augusztus 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 197 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Taksonyi József

Uj dzsentri nóta

Valamikor, hogyha kedvem kiáradt:
Százas bankót dobáltam a cigánynak.
Ráadásul csikót, tinót odattam,
Csitt volt másnak, amikor én mulattam.

Most ha kedvem szottyanna egy nótára,
Tekinteni sem merek a cigányra,
Csak hallgatom, amint másnak hegedül
S rávárok, mig a nótámra sor kerül.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!