Szerző

Taksonyi József

költő és tanár

1867. május 26. — 1907. augusztus 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 270 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 6.

Megosztás

Címkék

Taksonyi József

Tempora mutantur

Ismertem én egy szép kis lányt,
Dala hangzott útcza hosszat,
Víg volt, mint a madár, amely
Ágról-ágra ugrándozhat.

Ámde egyszer - titkon esett -
Elvitték őt messze, messze,
Még anyja se találta meg,
Pedig, szegény, úgy kereste!

Ettőlfogva jól folyt dolga,
Körülfogták, ünnepelték,
De a leány - csodálatos -
Elvesztette életkedvét:

Szomorú volt... Naphosszakon
Egyre gondolt, mindig egyre,
Azokra a régen letünt
Gyermekkori vig perczekre.

A fénynél, amely körülvette,
Csak bánata volt a nagyobb:
Minek örült, mig szegény volt
S mikor gazdag, mit siratott?

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!