Szerző

Finta Zoltán

költő, író és újságíró

1896. április 7. — 1947. október 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 236 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Finta Zoltán

Farsangos legények rigmusa

Aki víg legényéletnek örvend,
piros virágot tűzet süvegjére
s kacagva síró, keserű kedvébe
csókizű óbort nevetve hörpent.

Mikor már kedve kövérre hízott,
bolond bánkódni életen, halálon -
"sose halunk meg!" - így rikkant a bálon,
akit a táncba bő vére hívott.

Húshagyókeddi hangos dáridón
bolond mámorban tombol s hörögve
gondolja: "ez a lány enyém örökre" -
ha felgyűlt párja ráhull ámítón.

Zálogba adott szívét cserébe
száz csalfa csókkal váltja szíve hölgye -
s csak késő hamvazószerdák böjtje
hint szürke hamut vitéz fejére.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!