Szerző

Hajós Izsó

költő, földbirtokos és közéleti személyiség

1859. február 19. — 1906. május 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 369 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. december 31.

Megosztás

Címkék

Hajós Izsó

Meddig?

Széttépek minden hazug fátyolt,
E színlelést tovább nem állom!
Miattok, kiket bánt szerelmünk,
Meddig lesz álarcz még orczánkon?

Meddig kell meglopnunk az órát,
Mely boldogíthat háboritlan?
Meddig kell játsznunk e bujósdit
És elepedni lángjainkban?

Meddig pirulnod édes angyal
Vádjukra, hogy szerelmed szégyen?
Mikor tör át a legszentebb láng
Butaságon és irigységen?...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!