Szerző
Zsigmond Ede

Zsigmond Ede

költő, író és újságíró

1916. május 18. — 1944.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1079 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. június 16.

Megosztás

Címkék

Zsigmond Ede

A diktátor dala

Bűnös, ki sikkaszt, lop, rabol,
vagy koponyát bever,
de legbűnösebb mégis az,
ki gondolkozni mer.

Hogy boldog lehess, fogd a szád,
görnyeszd a hátad, légy süket,
állj be más milliók sorába,
vakon kövesd lépésüket.

Boldog leszel, miként az állat,
mely kopaszt kövér legelőt,
s ha bárki "embernek" csúfolna,
üsd le a semmirekellőt.

1934

Zsigmond Ede aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!