Szerző
Balázs Ferenc

Balázs Ferenc

erdélyi magyar író, költő és lelkész

1901. október 24. — 1937. május 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 380 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. május 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Balázs Ferenc

Mégsem szeretném...

Nem, azért azt mégsem szeretném,
Hogy megmondják, ha meg kell halnom.
Csak legénykedem, ha ilyesmit kérek,
De be nem vallom.

Csak biztassatok, jó emberek!
Mondjátok, hogy van még reménység.
Én is olyan vagyok, mint minden ember.
Élni szeretnék.

Pedig nem félek a haláltól,
Eleget éltem, sokat éltem.
Eleget láttam, végeztem; magam
Sohasem kíméltem.

Most megsiratna mindenki itten.
Nevezne széttört reménységnek.
Pedig az újat már mások hozzák,
Mi végre éljek?

Elsóhajtanák: még mi mindent
Lehetett volna várni tőlem.
...s én éltem volna meddőn tusázva,
Hiún, letörve.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!