Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 745 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. május 2.

Megosztás

Címkék

Zajzoni Rab István

Legény lettem édes anyám...

Legény lettem, édes anyám,
Szellemednek tündér szárnyán,
Oda hagytam lágy kebeled;
Édes anyám, isten veled!

Tüzes volt az anyám csókja,
Belém tüzes lelket olta:
Messze űzött, messze vetett,
Édes anyám, isten veled!

Nagy a világ, gyönge vagyok,
Ki tudja? tán meg is halok,
Ki teszen rám sirfödelet?...
Édes anyám, isten veled!

De anyám, nem halok én meg,
Karjaidba visszatérek,
S lecsókolom minden sebed,
Édes anyám, isten veled!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!