Szerző
Zsigmond Ede

Zsigmond Ede

költő, író és újságíró

1916. május 18. — 1944.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 832 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 30.

Megosztás

Címkék

Zsigmond Ede

Három ember...

Három ember, szegény ember,
megy az úton. Szól az első:
a legfelső
Úr is csak a szegényen ver.

Három ember, szegény ember,
tovább ballag.
Szól a másik:
elmúlásig
gondom lesz a kenyeremmel.

Három ember, szegény ember,
látja: csendőr közeledik.
A harmadik
sóhajtana, de azt sem mer...

Szép Szó, 1938

Zsigmond Ede aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!