Szerző
Zsigmond Ede

Zsigmond Ede

költő, író és újságíró

1916. május 18. — 1944.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 416 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zsigmond Ede

Aki vak

Aki vak, nyissa ki szemét,
a süket is halljon zenét,
kiáltozzon égre a néma,
táncoljon, lengesse kezét
végre a béna,
legyen az itt, ami nem volt,
tápászkodjék a hideg holt,
szemet növesszen a rózsa,
ne maradjon a földretiport
senki adósa,
zuhanjon a földre, mi állott,
panaszolja a horgot, a hálót
a halakból kiszakadt sírás,
hirdesse a híd-alatt hálók
álmát új Írás!

Zsigmond Ede aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!