Szerző

Forgács Antal

költő és újságíró

1910. február 10. — 1944. március

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 294 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 18.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Forgács Antal

Játék

I.

Hová mégy Nap? Te óriási pók!
Bámulnak utánad a fellegek
miként Ezsajás után a zsidók.

Csiklandó por lebeg körös-körül,
két kis pipacs vígan tüsszögni kezd
és szél kúszik az almafák mögül.

Az első csillag kimerészkedik,
lám pontos volt, nincs semmi baj! Az est
mint egy eroplán leereszkedik.

II.

Azt hiszem, most mindennek vége lesz,
új háborúra készül a világ,
úgy csapkodnak a megtépett szavak,
mint a porban a játékos cicák.

Géppuska, tank, gáz, bomba és golyó!
Válassz! Les rád a halál száz neme,
"jövőre" - biztattam mindig magam,
s most nem tudom, jövőre élek-e?

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!