Szerző
Szabolcska Mihály

Szabolcska Mihály

református lelkész és költő

1861. szeptember 30. — 1930. október 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 11866 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. november 27.

Megosztás

Címkék

Szabolcska Mihály

Karácsony este

Nincs szebb ünnep
Karácsony napjánál.
Karácsonynak
Szép est hajnalánál.
Tele fénylő,
Csodás költészettel,
Mennyei nagy
Édes szeretettel.

Pásztoroknak
Angyali szó hallik,
A mennyország
A földig lehajlik,
Kis Betlehem
Szalmás jászolára...
A szegények
Vigasztalására.

Hajh, ti bölcsek,
Pásztorok, királyok.
Úgy eláldom
A találkozástok.
Karácsony est
Legnagyobb csodáját:
A szeretet
Szent harmoniáját!

Boldog idő,
Földreszállt mennyország
Gyere vissza
Még egyszer mi hozzánk.
Óh, jelentsd meg
Még egyszer mi nekünk:
Emberi, szent
Egy-testvériségünk.

Legalább így
Karácsony napjára,
Gyere vissza
Ez önző világra.
Kemény szívünk
Lágyítgasd puhára, -
A szegények
Vigasztalására!

Szabolcska Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


csabaimate

2012. december 2. 16:36

Költőcske Mihály. Nem én mondtam! :)