Szerző
Mohácsi Jenő

Mohácsi Jenő

születési nevén Klein Jenő, író, költő és műfordító

1886. március 28. — 1944. július 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 480 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Mohácsi Jenő

Csókolom a multat

Keresem a multat. Ódon palotákat,
Mohbelepte, fáradt, esővert falat,
S ahol alkonyatkor libbennek az árnyak:
Mélabús kerteket fakult ég alatt.

Áhitom a multat. Asszonyt, aki sápadt,
Leányt, aki halkan nyújt fehér kezet,
Illatozó, halvány, rózsaszín ruhákat,
Vékony ajkat, melyen sóhajtás lebeg.

Csókolom a multat. Lecsókolom lágyan
Ajkáról a régi, megfagyott mosolyt.
Csókolom az álmom, csókolom a vágyam,
Csókolom azt, ami szép, ami volt.

Uj Idők, 1908

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!