Szerző
Mohácsi Jenő

Mohácsi Jenő

születési nevén Klein Jenő, író, költő és műfordító

1886. március 28. — 1944. július 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 654 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Mohácsi Jenő

Elkéstem

Most rád találtam. Megismertelek.
S már búcsút intsz nekem: isten veled!

Feléd suhannak már az esti árnyak;
De rám a délnek forrósága árad.

Te indulsz és én vágyva érkezem.
Maradj. Feléd sajog égő szívem.

Elnyelnek téged, jaj, az esti árnyak.
Hozzád rohannék. S nem tudok utánad.

Uj Idők, 1906

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!