Szerző
Mohácsi Jenő

Mohácsi Jenő

születési nevén Klein Jenő, író, költő és műfordító

1886. március 28. — 1944. július 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 514 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Mohácsi Jenő

A sereg

Köd, este. Most indulnak a legények:
Századra század és ezredre ezred.
A ködből lépnek és a ködbe lépnek,
Százakra százak és ezrekre ezrek.
Ó mennyi kar, meg fej, meg szív, meg élet,
A ködből lesznek és a ködbe vesznek.
Mind élnek, égnek, félnek és remélnek,
Némán hordozza mind a szent keresztet.

Uj Idők, 1915 (Háború szimfóniája)

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!