Szerző

Turcsányi Elek

író és költő

1889. május 28. — 1944. november 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 382 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 9.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Turcsányi Elek

Rózsadal

1.

Fessed az arcod,
Fesd pirosra,
Fekete zápor
Úgyis lemossa;
Úgyis megőrli
Lassan a bánni
Gyenge orcádat...

2.

Fessed akárhogy,
Bármi szépre
Fekete vőfély
Eljön érte;
Fekete éjben
Hervad a rózsa
S nincs virradója!

3.

Öltözz selyembe,
Gyöngyruhába,
Kiáltsz a táncból
Nemsokára:
Kikap a nagy szél,
Elveri rólad
Kék viganódat!

4.

Fessed az arcod
Tűzpirosra,
Fekete zápor
Úgyis lemossa;
Úgyis megőrli
Lassan a bánat
Gyenge orcádat...

Kincses Kalendáriom, 1933

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!