Szerző

Turcsányi Elek

író és költő

1889. május 28. — 1944. november 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 368 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 9.

Megosztás

Címkék

Turcsányi Elek

A könnyek háza

E két fekete ház
A homlokom alatt
A fehér könnyasszonyoknak a háza;

Akik a házba bent
Nyugodtan ülnek el,
Mert meghalnak, ha ajtaján kilépnek.

Az ablakok mögött
Halkan mozognak ők
S nem mernek kitekinteni csak félve.

Azon gondolkodom:
Bár sose sikerült,
Milyen jó volna fogni egyet élve!

Nyugat, 1911 / 22. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!