Szerző
Szász Károly

Szász Károly

magyar drámaíró, műfordító, esztéta és református püspök

1829. június 15. — 1905. október 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 853 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. február 27.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Szász Károly

Változik még...

Változik még a világ s természet?
Ezután már nem mondhatja senki,
Hogy keleten jő fel a nap mindig
S elfáradván nyugoton pihen ki.

Ragyogó nap vagy te szent szabadság!
De nyugotról jő felénk sugárod,
S akkor lészen estéd, ha keletnek
Rabhazáit bús arczczal bejárod.

Ne menj oda! elvakitja őket
A rabokat fényes ragyogásod,
Hoszszu légyen, ha közünkbe értél,
Delelésed, nálunk mulatásod.

Oh ha volna Józsue közöttünk,
Megállitna tégedet az égen;
Hogy minálunk örök ragyogásod,
Véghetetlen delelésed légyen.

Szász Károly aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!