Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1534 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. február 20.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

Kecske a városban

Egyszer egy kecske
Betévedt Pestre,
Ment, mendegélt,
Szépen eregélt;
Nézett erre is,
Nézett arra is.
Mi mindent látott,
Szemet, szájat tátott!
De ím egyszerre csak,
Az útból félrecsap
S az esztelen
Nagy hirtelen
Se szó, se beszéd
Egy ablak üvegét

Betöri. Mivel?
Tán a kezivel?
Nem, a szarvával.
Na meg a lábával!
Minden ami jó,
Megenni való,
Van előtte, de mit ér?
Csurog szájából a vér.
S míg vére csepeg,
Jajgatva mekeg
És futva-fut,
Míg ki nem jut
A mezőre, ki,
Ott jó őneki!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!