Szerző
Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán

magyar író, költő, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő

1847. január 16. — 1910. május 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1156 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. január 30.

Megosztás

Címkék

Mikszáth Kálmán

A kevély anya-macska

Olyan cziczák mint az enyimek,
Az aztán a csuda!
Igy dicsekszik az anya-macska
És fuj mint egy duda:

Olyan cziczák mint piczinyeim,
Az aztán valami!
Ezeknek a nyavukolását
Élvezet hallani.

Milyen virgonczak, elevenek;
Ni ez a szürke itt,
Hogy mászik, miglen ez a sárga
Mily szépen kancsalit.

És hogy dorombol tetszetősen,
Hogy szinte gyönyörű...
Hopp, hopp! mindjárt megugrik
A feketefejü.

Olyan czicza mint ez a három,
Okos, szófogadó,
Elmondhatom nincs a világon
Hozzájok fogható.

Mikszáth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!