Szerző

Tábori Piroska

költő, ifjúsági író, műfordító és szerkesztő

1892. november 20. — 1947. május 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 766 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. december 30.

Megosztás

Címkék

Tábori Piroska

Kis anyám, édes...

Kis anyám, édes, lásd, nem sírok többé,
Jaj-szavamat sem fogod hallani,
Senkise látja mosolygó arcomról,
Hogy a lelkemben hogy fáj valami.

Akarom, hogy a könnyem soh'se lássák.
Akarom, hogy boldognak higyjenek,
Akarom, hogy nyugodt, vidám gyermeknek
Tartsanak az idegen emberek.

De ha mi ketten egyedül vagyunk csak,
Ugy-e az álarcot ledobhatom,
S az összegyűlt keserű, fájó könnyet
Rád borulva mind kisírhatom?...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!