Szerző

Móra László

pedagógus, iskolaigazgató, író, költő és lapszerkesztő

1890. október 20. — 1944. december 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1155 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. november 22.

Megosztás

Címkék

Móra László

Meseország

Volt egyszer egy Meseország
Nem is olyan nagyon régen.
Sok jó ember lakott benne
Boldogságban, békességben.

Hol volt ez a Meseország?
Jó, ne kérdje senki, senki!
Úgy is tudja minden magyar,
Aki néha könnyét ejti.

Volt egyszer egy Meseország...
Istenem, ha feltámadna!
Ez lenne a mi szívünknek
Legboldogabb ünnepnapja.

Megkereslek Meseország!
Kereslek az örök Égben,
Kereslek a jó Istennek
Áldást osztó két kezében.

Megkereslek Meseország!
Összefogó magyar kézben,
És dolog közt, imádság közt
Megtalállak, hiszem, érzem.

Hiszem, hogy úgy húsvét táján
Lejön majd az Isten hozzánk
És feltámad dicső fényben
Meseország. - Magyarország.

1928.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!