Szerző

Tábori Piroska

költő, ifjúsági író, műfordító és szerkesztő

1892. november 20. — 1947. május 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 800 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. október 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tábori Piroska

Révben

Te vagy az élet szent igenje,
Lázongások elpihent csendje,
Termékenyítő, gazdag béke,
Viharvert lelkem menedéke.

Hitet adó, mélységes jóság,
Munkára serkentő valóság,
Forrása minden jónak, szépnek.
Éretted érdemes az élet.

Chaosz voltam csak, reád várva,
A végtelen tévedt paránya.
Célt, értelmet te adtál nékem,
Azelőtt csak voltam, nem éltem.

Minden szépségek szent igenje,
Bolyongások elpihent csendje,
Veled az Isten útját járom
S megáld minket, én édes Párom.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!