Szerző

Agyagási Károly

orvos, költő, író és műfordító

1853. október 19. — 1933. február 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 514 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. október 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Agyagási Károly

Száraz idő

Virágos kertemben halál nyomát látom,
Fonnyadoz, hervadoz a sok szép virágom.
A nap fényessége elment, más vidékre,
Száradoz a gyökér, nincs víz öntözésre.

Mint a virágoké olyan lesz halálom,
Mert a nap megtértét mindhiába várom.
Halott virágokkal leszek eltemetve,
Elhagyott síromra nem jut talán egy se.

Ha száraz és sötét marad az országom,
Én a feltámadást sohase kívánom.
De ha fajvirágim nem mennek mind tönkre,
Magot szórjanak a bándi temetőbe.

Új virágok kelnek a régi gazdából,
Ki esőt hint rájuk lelke párájából.
Fajom virági ha boldogsághoz érnek,
Nyugodt lesz az álma az ott pihenőnek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!