Szerző
Harsányi Kálmán

Harsányi Kálmán

születési nevén Hlavács Kálmán, költő, író és színikritikus

1876. december 11. — 1929. május 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 460 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. szeptember 17.

Megosztás

Címkék

Harsányi Kálmán

Poetika

Gránitsziklából, döngő kalapácscsal
Szikrázva zengő rímeket kiverni,
Valaha ez volt a poetikám,
Mindent akarni, mindent merni,
Vágtatni villám-robogással
Lánggal lobogó meteor-paripán.

Szeretnék most oly halkan muzsikálni,
Mint néha kettőnk közös poharában
Az édes mustból fölpezsgő szemek,
Vagy mint imádság-szók a rácsos ágyban,
Hol egy kis szűz készül magábaszállni,
Hogy holnap első vágyát gyónja meg.

Nyugat, 1916 / 23. szám

Harsányi Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!