Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1114 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. szeptember 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Szenes Hanna

Egy - kettő - három...

Egy - kettő - három...
nyolc a hossza.
Két lépéssel mérem a szélet,
Kérdőjelként lebeg az élet.

Egy - kettő - három...
tán egy hét is,
Vagy a hó vége még itt talál,
De fejem felett a halál.

Huszonhárom lennék
most júliusban.
Merész játékban számra tettem,
A kocka perdült. - Veszítettem.

1944. június 20.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!