Szerző

Forgács Antal

költő és újságíró

1910. február 10. — 1944. március

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 506 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. szeptember 5.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Forgács Antal

Rimbaud

("Le coin de table". Fantin-Latour képe a Louvreban)

A kávéházban, két konok barát közt
könyökölve őrzi élete titkát,
sörénye, akár egy néger leányé,
égig csapódik és hányja a szikrát.

Tűnődve néz... Hetven év távolából
halált tanít könyörtelen szemével,
s mögötte az itthagyott idő lelke,
a gyémánt sárga izzásával ég el.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!