Szerző
Balázs Béla

Balázs Béla

író, költő, színész, rendező, kritikus és tanár

1884. augusztus 4. — 1949. május 17

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 834 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. augusztus 28.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Balázs Béla

Tavaszi istentisztelet

Lángolnak a csillagok odakinnt
Pántüzek a kék világmezőn.
Hallod a lármáját a tavasznak? -
Részeg tündércsapatok vágtatnak
Keresztül völgyön, ifjú hegytetőn.

Itt bennt a sötétben örvénylik a csend.
Valami hánykódik, száll fel a mélyiből.
Halvány az arcod, izzik a szemed
Jéghideg az ajkad, reszket a kezed
És megrázkódtál most valamitől.

Földalatti, szent tüzek lobognak
Fel a vérünkbe s összecsapnak itten.
Mi nyújtja egymás felé a karunk? -
Imára kulcsolt két nagy kéz vagyunk,
Térdre, térdre, bennünk van az Isten.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!