Szerző

Vöröss István

költő és műfordító

1922. február 5. — 1947. március 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 684 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. augusztus 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Vöröss István

Nénjéhez

Rólad is verset írok, Nénje.
Béla bácsi aztán megnézze!
Láttalak én tegnap hátizsákkal,
Amint a kanálison mentetek által.

Szinte daloltál kedvedben,
Hogy nem voltál víg, az lehetetlen.
Hallottam, hogy sörözni voltatok,
Remélem jól mulattatok?

Az Isten adjon neked jó kedvet,
Hogy azt a sok rosszat mind elfelejtsed.
Szenvedtél már te eleget,
Egy kis vígság nállad is elférhet.

1931. május

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!