Szerző
Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán

magyar író, költő, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő

1847. január 16. — 1910. május 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1040 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. augusztus 16.

Megosztás

Címkék

Mikszáth Kálmán

Reggeli

Fujjad, fujjad, kis aranyom!
Ugy-e forró? Forró nagyon;
Meg ne égesse szácskádat,
Mert abból oszt' nagy baj támad.

Még félig van a csészében,
Azt előbb megeszszük szépen;
Akkor aztán játszunk, hajra!
Kiszaladunk az udvarra.

Ott a baromfi közt járva,
"Jó reggelt! Aláz' szolgája!"
Eképen köszöntjük őket,
S megolvassuk a csirkéket.

Egy, kettő, három, négy, öt... hét,
Az egyik hiányzik ismét;
Míg ettünk, elveszett addig -
Ejnye no, hol a nyolczadik?
Nézz csak szét...

Mikszáth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!