Szerző

Forgács Antal

költő és újságíró

1910. február 10. — 1944. március

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 643 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. július 1.

Megosztás

Címkék

Forgács Antal

A szélhez

Erdők hüs vonalán alszik a március.
Távol a könnyű világ, füstöl a százszavú
szél és a csipogó táj féle száll puha
szárnyakon, ábránd kergeti,

mint a szerelmest, ó szél kerekedj el a
sóhajainkkal. A bús, tártölü ég szeret,
s vár mese árnyaival, s rádborul
édesen rejteni mindent fátyola.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!