Szerző

Sáfáry László

költő

1910. november 16. — 1943. január

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 511 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. június 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sáfáry László

Megvolt az aratás

Megvolt az aratás,
kenyerünk nincsen.
Emelkedik a földnek a melle,
rengenek rajta vérszínű pipacsok.
A pipacsot meghagyták nekünk.
Miénk a vér,
miénk az igazság mámora!
Szószékről hiába koppan felénk az alázat igéje,
mi együtt megyünk a kenyér után!
Pernyét és kormot hordoz az esti szél,
előre!
Nagy örömre készít sokezer csillag.
Gyúlnak már a tüzek a havasokon.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!