Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 654 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. április 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Szenes Hanna

Készária

Csend. Hallgassatok mind.
Ott, a fövényen túl,
A drága ismerős parton
A közeli, aranyos parton
Hazai otthon int.

Makacs, víg menetben.
Daltalan és csendben
Idegen nép közt lépve
A jövő-múlt elébe -
Készáriába.

És a romvárosba érve
Súgjuk majd halkan, félve:
Íme visszatértünk -
S a sziklák csendje felel:
Vártalak, kétezer éve.

Sdot-Jam, 1941. október 27.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!