Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2488 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. március 24.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Benedek Elek

Virágos réten

Száll a lepke, dong a dongó,
A madárdal nem búsongó,
Nem hallatszik bús panasz;
Daltól hangos hegy, völgy, halom,
Falu végén zúg a malom:
Itt van, itt van a tavasz!

Ember, állat jó kedvébe,
Fagyos télnek vége, vége,
De szép megint a világ!
Hol bús avar volt ősz óta,
Fölcsendül a madámóta,
S nyílik a sok szép virág.

Akármerre járjak, nézzek,
Mindenütt szép a természet,
Szóval ki nem mondható;
Szemnek, szívnek vidítója,
Óh, áldott az alkotója,
Isten, a Mindenható!

A kék mennybolt mosolygása,
A fényes nap ragyogása,
Langyos eső, meleg szél;
Virágillat, madárének:
Hirdetője erejének,
Minden őróla beszél!

Gyermek, ha jársz kint a réten,
Kezed kulcsold össze szépen,
S a mennyboltra feltekints!
Ne feledd, hogy Nála nélkül
Erdő, mező meg nem szépül -
Sem ég, sem föld, semmi sincs!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!