Szerző

Zerinváry Szilárd

tanár, csillagász, természettudományi író és költő

1915. február 8. — 1958. január 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 721 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. március 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Zerinváry Szilárd

Ősz előtt

Már csak a holdfény ég felettem:
A napsugarat réges-régen
Elsirattam és elfeledtem.

Tovatűnsz Te is: az emléked
Aranyágon fekete rózsa,
S a szirma lehull, tovaszéled.

Egy dal maradt csak meg Belőled,
Ezt neked adom: legyen mintád,
Hogy az álmokat továbbszőjjed.

A bánatomnak mély az árka.
S a multunk úgy ég benne, mint egy
Szomorú szentjánosbogárka.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!