Szerző

Tábori Piroska

költő, ifjúsági író, műfordító és szerkesztő

1892. november 20. — 1947. május 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 695 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. március 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Tábori Piroska

A százegyedik szoba

Ócska szobában vak tükör a polcon,
Kopott homály, rég csukott ablakok.
De néha meglebben a függöny szárnya,
Betör egy régi, tüzes nyár sugara,
Messzi fényt isznak a tükörlapok.

Forró szél zúg a holt szobán keresztül,
Kábít rég-hervadt rózsák illata,
Törött hegedű pattant húrja rezdül,
Míg tűnik a fény, a szobára csend ül
S mindent belep hétköznapok pora.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!