Szerző
Balázs Béla

Balázs Béla

író, költő, színész, rendező, kritikus és tanár

1884. augusztus 4. — 1949. május 17

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 788 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. március 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Balázs Béla

Lehetett volna

És hogyha akkor én nem megyek el,
Ki tudja sorsunk merre jár velünk?
Egész közel

Van kettőnknek egy titkos szigetünk,
De mi sem lépünk arra már soha.

Egy ajtót akkor becsuktam örökre,
De ott van most is kettőnk szép lakása,
Ott van mögötte.
S bár adtam fejem hiú vándorlásra.
Ki mondja, hogy én hontalan vagyok?

Sok szigetem, lakásom merre járok
S utamat szegik fényes tengerek,
Melyekre ki nem szállok.
Tágul és nő világom míg megyek. -
És az ösvényem egyre keskenyül.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!