Szerző

Mikszáth Albert

író, újságíró, Mikszáth Kálmán fia

1889. április 3. — 1921. június 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 623 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. március 10.

Megosztás

Címkék

Mikszáth Albert

Talán mégis...

Ha meglátsz engemet valahol,
S büszke merev rideg arczom látod;
Egyenesen, ruganyosan lépve,
Jobbra-balra közömbösen nézve,
Hogy így bántál vélem; nem sajnálod!

De ha látnál összetörve otthon,
Mikor minden alszik már a háznál,
Virrasztani hosszú éjszakákon
És hallanád síró zokogásom
Talán mégis... talán... megsajnálnál!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!