Szerző

Palágyi Lajos

költő és tanítóképzőintézeti tanár

1866. április 15. — 1933. március 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 681 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. március 9.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Palágyi Lajos

A csöndesek

Némán suhannak, lengenek
A sugarak, az árnyak -

És hangtalan gyülemlenek
Kétség- és bánat-fellegek,
Vágyak, mik messze szállnak -

És múlt idők, tűnt emberek,
Jövők, mik majd szülemlenek,
Eszmék, mik tettre várnak -

S akik lakják a mennyeket,
A csillagok és szellemek,
Mind hangtalan, hangtalan járnak.

Nyugat, 1931. / 3. szám

Palágyi Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!