Szerző
Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán

magyar író, költő, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő

1847. január 16. — 1910. május 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1242 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. január 26.

Megosztás

Címkék

Mikszáth Kálmán

A kis czicza

Tejes kancsók sora körül.
Ha egyedül van, ki örül?
Ki hányja le a fedőket,
S használja a tejfestéket?
Te, te czicza!

Éléskamra ablakán át
Megdézsmálni a kalácskát,
Ki lopódzik mindig oda
S annyit fal fel, mint egy duda?
Te, te czicza!

Reggel viz nélkül mosakszik.
Az egérre ki haragszik?
És ki oly vakmerő dőre,
Hogy felmegy a háztetőre?
Te, te czicza!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!