Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1195 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. november 30.

Megosztás

Címkék

Reményik Sándor

A kézi tükör

Hajolt fölém sok szép leány,
Melengetett sok lehelet,
Sok ingerkedő tűz-ajak
Rontotta jeges kedvemet.

De egyszer - végső próbakép
Halott ajkára tettenek -
Én csillogtam kegyetlenül,
Fényes maradtam és hideg.

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!