Szerző

Gulyás Pál

költő és tanár

1899. október 27. — 1944. május 13.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 531 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. május 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Gulyás Pál

Egy csengetés

Csengettek az ajtón, kinéztem
az érckukucskálón keresztül:
egy kisfiú állt ott előttem,
felnézett rám gyémánt-szemestül.

Ugyanolyan volt két szeme,
mint az én fiamnak, a mása
volt az a pár fekete szem,
ugyanolyan fekete lámpa.

Nyíló virág volt a kezében,
virágokat árult, könyörgött, -
s én bevágtam az ablakot
és mormogtam rá, mint az ördög.

Egy kis idő mulva már
nem állt ott, a tér hallgatott.
Csak a márciusi harangok
hirdették a vasárnapot.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!