Szerző
Békássy Ferenc

Békássy Ferenc

költő, esszéista és huszár

1893. április 7. — 1915. június 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1091 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. április 10.

Megosztás

Címkék

Békássy Ferenc

Ne irigyeld

Ne irigyeld a költőt, hogy lelke mélyein
Mi benned hangtalan, hangos zenébe szól:
A rezdülő hurok minden beszéde kin,
S minek követni őt? ut nélkül vándorol.

Te éljed életed, légy boldog, és tiéd
A perc, a küzdelem, megnyugvás és a sir.
Ne irigyeld a vágyak álom-életét
Miket - elérni? még kimondani se bír!

Pápa, 1915. május

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!