Szerző
Békássy Ferenc

Békássy Ferenc

költő, esszéista és huszár

1893. április 7. — 1915. június 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1072 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. március 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Békássy Ferenc

Várakozás

Elfelejtem hol vagyok,
Valakire várok,
Csukott könyvből olvasok,
Várok, egyre várok.

Telve lelkem ezer dallal,
Fellengőssel, fiatallal,
Csengő-bongó pajkos dallal.
Van-e aki hívja, van-e aki kérdi,
Fáradó erőmet uj erőre készti?
Kivel képzeletben messze, messze szállok,
Kivel szellemuton mindig együtt járok?
— Várok, egyre várok.

Senki sem hívja, senki se kérdi,
Senki sem várja, senki sem érti,
Első dalom;
Én igazgatni,
Szabályozgatni,
Nem akarom;
Hadd szóljon hát, hadd csapongjon:
Érthetetlenül rajongjon,
Ne legyen se kincs, se lom.

Igazabb a dal, ha él,
Fékezhetlen forgószél,
Megfoghatlan nyári szellő,
Ismeretlen kéjt lehellő,
Csak örül, és él!

Kopár földsáncz mellett állok,
Gondolatban messze szállok —
Ej, dehogy is várok!

1910. február 10.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!