Szerző
Békássy Ferenc

Békássy Ferenc

költő, esszéista és huszár

1893. április 7. — 1915. június 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1060 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. március 9.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Békássy Ferenc

Ének

Elmegyek, talán
Vissza se térek;
Hamarosan elmúlik,
Fiatalon elmúlik,
Belőlem az élet.

Régi időkben
Harcba ha szálltak,
Vig urak, hős urak,
Sírtak az asszonyok
Akkor utánok.

Uj idők járnak...
Bárki akarja,
Hiába, mégis csak,
Mennek a férfiak
Most is a harcba!

S ez a nagy uj idő
Olyan mint a régi,
Akik akkor elhulltak
A nevüket azoknak
Most már ki kérdi?

Férfinak hősiség,
Asszonyoknak bánat -
S hogyha eltakart a föld,
Befödött a sárga föld,
Sirhatnak utánad!

Pápa, 1915. május 30.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!