Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 896 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. március 3.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Czóbel Minka

Betyár gyerek áll az utczán...

Betyár gyerek áll az utczán,
Azt sem tudja, minek áll ott,
Langyos szellő hoz elébe
Egy hervadt fehér virágot.

Langyos szellő, nyári szellő
Koporsóról futa hozzá -
Mintha az az egy szál virág
A múlt tavaszt vissza hozná.

Harangoznak a faluba',
Gyülekeznek az emberek,
- Temetésre gyülekeznek. -
Elfordul a betyár gyerek.

Soká állong még az utczán,
Azt se tudja, minek áll ott, -
Lassan kalapjához tüzi
Az egy szál fehér virágot.

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!