Szerző
Szemere Pál

Szemere Pál

költő és író

1785. február 19. — 1861. március 14.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 974 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. március 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Szemere Pál

Boldog pár

Egy titkos ah felém, s egy elpirúlat,
Arc bájos, mint a legszebb reggelé,
Egy liljom melly, s egy pillantás belé -
Elszédülék; s szívem lángokra gyúladt.

Te vagy! kiáltok; s a merész indúlat
Kiterjesztett karokkal vitt feléd.
Láng lángomat, csókom csók érdélé;
S a boldog pár egymás ölében múlat.

"Enyém, enyém vagy, kit kerestelek!
Tiéd e csók, szerelmem áldozatja,
E lélek, e szív, mindenem velek!"

S míg így rebeg, s hév szomjam oltogatja,
Elsűlyed elmém minden gondolatja,
Velőm lobog, de szókat nem lelek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!