Szerző

Petri Mór

költő és tanár

1863. július 11. — 1945. március 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 976 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. január 4.

Megosztás

Címkék

Petri Mór

A pályabér

Szegény maradtam, mint akkor valék,
Amikor ifjan vándorútra keltem.
Egy emberöltőt végigénekeltem,
Sorsharag és koldusbot... Ez a vég.

Csak mentem, míg a lelkem elalélt,
A pályán égő hittel, csüggedetlen,
Az életem álmokra vesztegettem,
Se hír, se semmi... Megadták a bért.

Erdők zugában dalol a madár,
A dala gyógyít, szíved hogyha fáj,
Törődik-e aztán valaki véle:

Hogy a kis dalnok elpusztul-e, él-e?
Szétfoszlik szárnya egy tüskés bokorban,
Sírját se tudja soha senki: hol van?

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!